Main

January 20, 2007

Új képek

Erőt vettem magamon, és feltöltöttem 9 új képet a szokásos helyre. Klikk ide .

July 23, 2006

Morgan Stanley Állások

4 különböző területre keres jelentkezőket a cég. Részletekért klikkants a www.morganstanley.com/careers/is.html linkre. A "Keywords in Job Posting" mezőbe gépeld/másold be az alábbi 5 jegyű számok egyikét, majd klikkelj a "search" gombra:

pénzügyi ellenőrzés (finance): 24574
üzleti folyamatok (operations): 24825
jelzálog finanszírozás (mortgage securities): 25064
IT (Technology): 25005

A magyar fordításért (ferdítésért) a Népszabadság felelős.

Én a "finance" csapatát erősítem, és ezen területen közvetlen szerepem lesz az jelentkezők válogatásában. Ha itt szeretnél dolgozni, küldd el nekem angol nyelvű szakmai önéletrajzodat. Ha a másik három terület egyikén szeretnél elhelyezkedni, akkor is szívesen továbbítom önéletrajzodat. No és persze jelentkezhetsz a Morgan Stanley website-ján a fenti címen.

Sok sikert!

July 18, 2006

A Morgan Stanley Budapesten!

morgan_stanley_logo.jpg

Ma végre hivatalosan is bejelentették, hogy cégem Budapesten hozza létre új üzleti szolgáltató és technológiai központját. A Népszabadságban megjelent hírt elolvashatod a http://nol.hu/cikk/411060 címen.

Eddig lassan ment a dolog, de most begyújtották a rakétákat. Holnap megjelennek a hírdetések, agusztus 14-én pedig elkezdődnek az állás interjúk (én is jövök a válogatásra). 30-40 embert akarnak felvenni azonnal, aztán ősszel még néhány százat.

Ha ismertek valakit, aki pénzügyi vonalon szeretne elhelyezkedni és tud angolul, akkor szóljatok!

July 15, 2006

Magyaroszágon vagyunk

2 héttel Rita és a gyerekek után tegnap én is megérkeztem. Július 31-ig vagyunk Pesten. A 30-564-6765-ös telefonszámon tudsz minket elérni.

May 29, 2006

Új játék

8700g.jpg

Múlt héten szert tettem egy új játékra. Megirigyeltem főnökeimtől, hogy bármikor bárhol tudnak emailt fogadni/küldeni, és vettem egy Blackberry 8700g nevű csodát. Onnan tudod, hogy erről a kütyüről küldtem neked emailt, hogy tele van hibákkal a levél. Kövér ujjaim még nem szoktak hozzá a kis gombokhoz. (Igen, 19 kiló fogyás után is vaskosak az ujjaim.)

Ami fontosabb, hogy megváltozott a mobil számunk. Nem akarom kitenni a webre, de ha írsz egy emailt, megmondom.

May 13, 2006

Bálint 3 éves

Balint3.jpg Ma hivatalosan is betöltötte Bálintka a 3-at. Mint már írtam, együtt köszöntöttük fel a gyerekeket kedden. Na azért ma sem maradt el a "Happy birthday to you...".

May 9, 2006

Blanka 6 éves születésnapja

Blanka6.jpg Blanka babánk ma ünnepelte 6. születésnapját. Bálint úrfi szombaton lesz 3 éves, így összevontuk az ünneplést. Nagyon jól sikerült az ünnepi vacsi, még apa is korán hazajött New York-ból.

Összeszedtem magam, és feltöltöttem végre az új fotógalériát. Ígérem, hogy hamarosan tovább bővítem a kínálatot.

April 5, 2006

Magyarországi út - 2006

Mivel leánykánk már iskolába jár, idén egy kicsit későbbre kellett halasztanunk a magyarországi utunktat. Rita és a gyerekek június 30-án érkeznek, én pedig két héttel később, július 14-én landolok Ferihegyen. Július 31-én együtt jövünk vissza. Blanka már be is csomagolta a bőröndjét.

April 1, 2006

Fogyókúra

Büszkén jelentem, hogy tegnap megnyertem a munkahelyi fogyókúra versenyt. 3 hónap alatt 43 fontot (19,5kg) fogytam. Fontban nem én fogytam a legtöbbet, de mivel százalékra ment a dolog, 17,55%-kal magam mögé utasítottam a másik 11 versenyzőt. Most már csak meg kéne tartani a jelenlegi súlyomat.

March 31, 2006

A Morgan Stanley Budapesten?

ms.jpg

A Népszabadságban megjelent egy cikk, miszerint a Morgan Stanley (jelenlegi munkáltatóm) 400 fős szolgáltató központot készül nyitni Budapesten. Ez felpiszkálta az érdeklődésemet.

Elolvashatod a teljes cikket a http://www.nol.hu/cikk/398589/ címen.

Na nézzük!

Évek óta noszogattok, hogy miért nincs magyar oldalunk. Nos íme.

Találtam egy jó kis blog programot, hetek óta próbálom csinosítgatni. Van még mit magyarítani rajta, de úgy döntöttem, hogy indulunk. A magyar karakterekkel még bajban vagyok, ha valamit elgépeltem, szóljatok! Egyébként is szívesen veszek bármilyen észrevételt, kritikát. A "cikkeket" lehet kommentálni, illetve írhattok levelet a gabor@halacsy.com címre.

Ha tetszik a program (movable type), és le szeretnéd tölteni, megteheted a http://www.sixapart.com/movabletype/ címen. Ha saját domain címet, tárhelyet szeretnél, akkor engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a 1 & 1 Internet Inc. nevű céget. Havi 3 dollárért adnak neked saját domain címet (.com), 5GB tárhelyet, FTP hozzáférést és 500 email címet. Én évek óta használom őket, és nagyon meg vagyok elégedve a szolgáltatással.